Wat hebben we geleerd?

Gisteren over de Golden Gate Bridge gefietst en vandaag gaan we Alcatraz bezoeken. Na Alcatraz maken we onze valiezen om daarna spenderen we onze laatste avond.

Vandaag hebben we in de voormiddag een vrij moment. Ik zou het invullen door naar een bekende boekenwinkel te gaan hier in de buurt. Na onze bezoek in Alcatraz wordt het tijd om de valies te organiseren en te stressen over de 20kg limiet. Wreed toffe souvenirs gekocht naar mijn goesting.

Amerikanen zijn een tof volk. Maar ook soms vreemd, totaal anders dan bij ons. Als je gaat gaan eten, gaat alles hier enorm snel. En vanaf dat je klaar bent, ruimen ze af. Ze doen dit dus niet als iedereen klaar is, maar individueel als je klaar bent. Zo denken ze dat je aangenamer zit. Ook met de rekening zijn ze enorm snel. Zo hadden we het daarnet voor dat een iemand nog zat te eten maar ze wel al de rekening onder onze neus schoven. En veeeeeeel gerechten met “grilled chicken”. Misschien omdat het goedkoop is maar het komt mijn oren uit. Mam, als je dit nog leest, de komende 2 weken geen kip aub. Als je iets koopt in de winkel is het altijd zonder TAX (BTW). Zo heb je een prachtig bedrag van $4,99 en dan krijg je bijvoorbeeld $5,36 aan de kassa. Met andere woorden: veel rostjes (hier zilveren geldstukken)

Ze zijn vree vriendelijk. Iedereen die we tegen kwamen op de wandelingen, zei iets tegen ons of ze begonnen een gesprek. Belgen zouden dit noooooooit doen. Alleszins toch niet tegen elke persoon dat ze tegen komen.

Tof om nieuwe dingen te ontdekken. Dingen in de winkels zoals chips met limoen of pizzasmaak. Zout of paprika kennen ze hier niet, er is altijd classic en dan veel pikante chips of BBQsmaak. Ketens die nog naar ons moeten komen, of dingen die je eindelijk kan uit testen. Het reizen bevalt me wel. In groep zou het geen weken meer lukken, maar misschien wel alleen of met een paar. De hostels zijn ook chiquer dan verwacht. Hier ontmoet je veel nationaliteiten. Leren kennen niet echt doordat we al in groep waren, maar alleen leer je hier zeker mensen kennen.

Het zal weer even wennen zijn in BelgiΓ«, maar eerste nog de laatste twee dagen spenderen. Daaaag!

Advertenties

6 gedachtes over “Wat hebben we geleerd?

  1. Lieve Marie, langs de ene kant ben ik zeer blij dat ge terug komt maar versta ook dat ge nog veel zou willen zien en bezoeken, zorgen voor een goede job, en veel verdienen ha, ha en daarna veel reizen het ene komt na het andere, je bent nog jong, je kan nog zoveel bezoeken, altijd leuk, veel liefs en groeten Bonnie en de rest ;;;; (=;- hoop dat het gelukt is.

    Liked by 1 persoon

  2. Snif snif zit er al bijna op! 😒 Ja in groep is niet altijd makkekijk hΓ©. Er zit bijna altijd een ambetante “worst” in uw geval “kieken” bij! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Wens je heel goede terugreis en hoop je snel te zien om alle verhalen te horen! 😘😘😘

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s