Laatste post (voorlopig)

Deze voormiddag een prachtige boekenwinkel bezocht uit de jaren 50. Eens geen keten, maar echt een authentieke zaak. Ik zocht naar een poëziebundel van een auteur waarvan ik gedichten lees op Instagram, maar die was helaas uitverkocht. Daarom aan de haal gegaan met 4 andere boeken. Mijn eerste Engelse boeken gekocht, ik heb het eindelijk gedurfd. Nu nog tijd vrij maken om ze te lezen :).

De boekenwinkel heb ik alleen bezocht omdat ik het echt op mijn gemakje wou rond kijken. Het doet ook eventjes deugd om alleen op pad te gaan. Het was 20 minuutjes wandelen. Zo heb ik de chiquere buurt gevonden, tegenover de buurt waar wij in zitten die allesbehalve chic is. Nadien liep ik nog door Chinatown, een van de grotere van de wereld.

Daarna iets gaan eten en de Uber gepakt naar Pier 33. Zo gingen we met de boot naar Alcatraz. Een audio tourguide in het Nederlands zorgde ervoor dat we op 45 minuten alles ontdekt hadden. De gevangenis was boeiender dan verwacht en ook mooier. Waar ik vooral door verrast was: na de rondleiding kom je altijd in de gift shop terecht, daar zat een oudgevangene met een boek dat hij had geschreven. We waren allemaal onder de indruk dat de man nog herinnerd wou worden aan zijn tijd daar. Hij is in Alcatraz geraakt omdat hij 3 keer ontsnapt is andere gevangenissen. We hebben niet durven vragen wat hij heeft gedaan, maar ik zoek het wel eens op.

Valies(je) is ingepakt dus de afreis kan beginnen. Eerst nog de laatste avond spenderen op restaurant. Enkele van de groep hebben gekozen voor iets speciaals, een look restaurant… Zo zorgen we ervoor dat de rijen rondom ons in het vliegtuig worden vrij gemaakt en mensen hun stoelen niet willen kantelen.

Bij deze ook de laatste blogpost. Misschien voor Californië, wie weet gebruik ik deze blog nog voor andere avonturen. Dan gaan we “op trot naar” ergens anders. Bedankt om alle posts te volgen en voor jullie leuke reacties! Tot in België. Ik kijk er al naar uit om alles 49292847821 keer te moeten uitleggen aan iedereen. Daaaaag 😃😃😃😃

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s