Busje komt zo 🚌

MAANDAG 2 JULI:

Vandaag vertrokken we na het ontbijt, om 9u. We ontbeten op het dakterras met de rode en groene doeken, waarvan jullie een foto zagen in de vorige blogpost. Nadien bracht een chauffeur ons naar de Hoge Atlas, waar we een trekking gaan doen van 3 dagen. Naast de chauffeur is onze lokale gids, Moustaffa, ook mee. Onze reisbegeleider zorgt voor de inhoud van de reis met inbreng van ons als groep en wat administratieve zaken, maar hij is zelf geen gids. Vandaar dat we beroep doen op lokale gidsen.

De rit duurde iets langer dan verwacht door een lekke band, maar chance dat we een reserveband mee hadden. Onderweg zijn we gestopt om tajine te eten. We kwamen aan rond 18u om hartelijk ontvangen te worden met gebak en thee. Nadien deden we nog een kleine verkenning door het dorp. Door de rit van 6 uren zitten we echt in “het hol van Pluto”. De lokale bevolking is zeer hartelijk, maar mensen die niet betrokken zijn bij onze verblijfplaats, vinden het wat vreemd wanneer 14 blanken plots tevoorschijn komen omdat hier echt géén toeristen komen. De broer van Moustaffa had ervoor gezorgd dat we met z’n allen naar de voetbal konden kijken. In Marokko naar het WK kijken wanneer de Belgische ploeg speelt met Duitse commentaar, het is iets apart.

Ze zijn hier namelijk de enige met een televisie. Zelf vragen we ons af hoe het zou zijn om hier leven, het verschil is namelijk heel groot. Vooral naar educatie, wanneer ze kleding moeten kopen, zich voorzien van voedsel of gewoonweg naar de bank gaan. Korte schets: we zitten midden in de bergen, huisjes zijn heel primitief, de wegen hetzelfde. Toen we daarnet aankwamen met de bus moesten we nog een stuk te voet omdat de weg gewoon stopte, die ging echt niet meer verder. En ik had al het gevoel dat we niet op een weg reden.

De avond afgesloten met een lekkere maaltijd en ons voorbereid op de trekking!

Advertenties

Een gedachte over “Busje komt zo 🚌

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s