Halleluja!

ZATERDAG 7 JULI:

Na een lekker ontbijtje met zicht op de watervallen (wat wel nodig was om de nacht te compenseren), waren we vertrekkendsklaar voor een transportdag. In Marokko liggen de meeste dingen ver uit elkaar dus een transportdag is hier vaak nodig. We trokken richting Ait Benhaddou om vanavond even luxueus te overnachten. Het is een kamer met bedden waarop een degelijke matras ligt, airco, wifi en een zwembad. Dat compenseert de vorige nacht waarbij we in een bamboetentje sliepen op europaletten of in tentjes op de grond. Ik hoor jullie nu al denken: “ze heeft er godverdomme zelf voor gekozen!”. Inderdaad, want anders geraak je ook nergens, maar mijn rug is me dankbaar. Het is ook minder leuk slapen wanneer in de andere kamer een kakkerlak zit en je dan net een schorpioen en een salamander hebt zien voorbij passeren. It’s part of the adventure! πŸ’ͺ😱

Na wat te relaxen op de kamer, zijn we richting het dorpje getrokken. Daar zijn we een soort van monument gaan bezoeken, want in vele steden in de buurt zijn ook scènes uit een film of serie opgenomen. Het is altijd gemiddeld 40 graden. Vandaag 37 graden maar fel bewolkt. Het hangt er nog een beetje vanaf of ik ga zwemmen of niet. We eten hier altijd rond 20u en nadien hangt het wat van de groep af wat we gaan doen.

We waren van plan om morgenochtend om half 6 naar zonsopgang kijken op dezelfde plaats als de foto’s hieronder. Maar ik heb besloten om morgenvroeg te gaan zwemmen aangezien ik dat gisteren niet meer heb gedaan. Ik zou dan in de woestijn in openlucht slapen om zo de zonsopgang te zien. Want het is hier wat bewolkt en veel stof, waardoor het moeilijk wordt om te zien. Nadien komen jeeps ons ophalen om richting de Sahara te trekken voor een tweedaagse in de woestijn met dromedarissen, jeeps en sandboards.

Tot zover een update van Marokko!

Advertenties

4 gedachtes over “Halleluja!

  1. Hoi Marie ja, wereldreiziger moet iets overhebben om veel te zien! Begrijp je volledig πŸ˜‰ Gewoon genieten van beetje luxe als het komt en voor de rest… zijn dingen die je later nooit meer gaat doen dus… enjoy! πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜

    Liked by 1 persoon

  2. Dank u wel om je reis met ons te delen heb ervan genoten dit allemaal te lezen en je mooie foto’s te zien ben zo blij voor jou, lieve groeten, Bonnie het ga je verder goed. Hou van jou.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s