Ouzoud

VRIJDAG 6 JULI:

We vertrokken omstreeks 9u richting een dorpje. Daar stopten we om zaken in te kopen voor de picknick. Voor 18 à 19 euro kochten we kilo’s groenten en fruit, enkele broden, olijven en water om met 14 man van te eten. Nadien reden we nog een klein uurtje door naar Ouzoud, een klein stadje. Daar kampeerden we en zwommen we wat in de watervallen. Omar had ervolr gezorgd dat we vanavond in een cafeetje naar de voetbal konden kijken.

Ik heb niet mee gezwommen omdat het water zeer fris en niet zeer hygiënisch is. Dat leek me geen goed idee aangezien ik nog steeds ziek ben. Ik zette me even aan de kant en besloot om daarna het stadje in te trekken. Als vrouw alleen was dat best een avontuur, dat moet ik jullie niet uitleggen. Ik had een pareltje van een souvenir op het oog en na wat research bleek het zeer origineel te zijn. Het eerste stuk is binnen! Ik heb wel tegen de koper gezegd dat wanneer het gebroken blijkt te zijn in België, ik het eerste vliegtuig terug neem. 😉

De voetbal laat ik voor wat het is aangezien ik tijdens de match België-Japan wat indommelde (mijn excuses, voetbalfans). Hierdoor kon ik wat langer in het stadje blijven en kon ik op mijn gemak een terrasje doen. Nadien een frisse douche en we konden er weer tegen aan!

Wanneer de groep terug kwam van de voetbal, aten we met z’n allen op de camping. Het gezin dat de camping runt, kookt voor de gasten. Wanneer iedereen nog weg was, praatte ik wat met het gezin. Brood wordt hier zelf gemaakt en gebakken op een plaat. De kinderen gaan niet meer naar school en helpen mee in de zaak. Ik had voor ogen dat Marokko Westerser was dan Sub-Sahara Afrika, maar soms verschiet ik nog ferm!

Advertenties

4 gedachtes over “Ouzoud

  1. Marie ik ben sprakeloos van dit alles, breng maar een watermeloentje mee die zijn veel beter dan hier, oei zou een beetje zwaar worden in je rugzak, hopelijk ben je beter. xxxxx zeer mooie foto’s super.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s