Lenny Kravitz

ZONDAG 8 JULI:

Tine en ik besloten om rond 6u op te staan om te gaan zwemmen. Na een toch wel zeer frisse ochtendduik en een douche, konden we weer inpakken. Voorlopig vind ik het rondtrekken in Marokko minder vermoeiend dan in Californië.

Om half 9 stonden drie jeeps voor ons klaar om te vertrekken naar de woestijn. Er is er eentje voor 6 personen, de andere twee zijn voor 4. De chauffeur van de jeep waar ik in zit, heet Abdul. Als Abdul me had verteld dat hij Lenny Kravitz was, had ik het zo geloofd. We reden door Ouarzazate, waar twee filmsstudios zijn. Hier zijn onder andere scènes van Troy, Prince of Persie, The Gladiator en nog wat andere films opgenomen.

Ik schrijf dit tijdens onze rit naar de woestijn. Normaal gezien wouden we rond 15 à 16u aankomen om genoeg tijd te hebben om alles te doen. De chauffeurs vertelden ons dat het in de zomer geen geschikte periode is om door de woestijn te trekken omdat het veel te warm is. Het is er ongeveer 45 à 50 graden, terwijl het in steden of in de Hoge Atlas (gebergte waar we reeds een trekking deden) 40 graden is. Daarom nemen we vaak pauzes waardoor we maar rond 17u zouden toekomen. Want in de planning van deze Jokerreis staat dat we een pottenbakkerij gaan bezoeken, maar Bram (onze reisbegeleider) heeft deze gestrapt omdat ze daar aan kinderarbeid doen. Hierdoor hebben we extra veel tijd waardoor het iets meer op het gemak te doen is.

De planning voor de tweedaagse trekking in de Sahara ziet er als volgt uit: met de jeeps rijden we door de woestijn, deze brengen ons naar de dromedarissen. We doen een rit met de dromedarissen om nadien te sandboarden. Dat is net zoals snowboarden maar op zand in plaats van sneeuw. Overnachten doen we in tenten. Mijn bedoeling is om morgen rond kwart na 5 naar de zonsopgang te kijken. Na nog een tocht met de jeeps vertrekken we uit de woestijn. Daarna zouden we nog een zoutvlakte bezoeken om dan ’s avonds in een hotel te overnachten.

Een domper van deze reis: er gaat waarschijnlijk een virus rond. Ik heb deze opgelopen op de avond van de tweede dag van de trekking in de Hoge Atlas. Sindsdien gaat die rond in de groep. Ook op dit moment is iemand hevig ziek. Omdat we in de woestijn niet alle middelen hebben noch comfort, is er besloten dat zij in het hotel blijft waar wij maandagavond toekomen. Door deze onvoorziene omstandigheden weten we niet wie de volgende is, dat ligt aan hele kleine dingen. Op dinsdag was gepland om een liftwedstrijd te doen op een rechte baan, een rit van +- 100km. Omdat we niet goed weten hoe alles nog gaat lopen, hebben we met de groep besloten om deze niet te doen en gewoon vervoer te regelen.

Na een stevige rit richting de Sahara, maken we ons klaar voor een dromedarissenrit. Onderweg zijn we even gestopt bij een oase, waar een Nomad leeft met zijn vrouw. Hun drie kinderen leven in de stad omdat ze nog naar school gaan. Aangezien onzen Lenny Kravitz deze man kent, vroeg ik hem hoe hij hier leeft. Hij vertelde me dat het “love at first sight” was. Water en eten krijgt hij via contacten die in de stad wonen en hier eens passeren. Ze verdienen de kost door tapijten te maken van de vacht van de dromedarissen. Ik vroeg me af wat hij doet wanneer hem iets overkomt, want hier is niks. Maar echt letterlijk niks buiten zand en stenen. “Lenny” vertelde me dat hij ooit een been brak wanneer hij in een palmboom klom voor dadels. Mensen die hier passeerden zorgen ervoor dat hij verzorgd werd. Er is hier namelijk een school voor kinderen van Nomaden. Die is momenteel wel gesloten omdat de leerkrachten nooit lang blijven. Ze hebben die school precies afgeleverd met een parachute en een ooievaar zoals bij Dumbo. Een heel raar zicht om opeens een school te hebben midden in de Sahara.

De rit op de dromedarissen was leuk! Het sandboarden heb ik maar één keer gedaan, iets minder mijn ding dan ik had gedacht.

Advertenties

4 gedachtes over “Lenny Kravitz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s