Woaterflute

DONDERDAG 12 JULI:

Vandaag op de planning van onze laatste trekkingsdag: een Canyon bewandelen en onze lokale gids Mohammed wilt ons ook meenemen naar een “woaterflute”. Vaak wisselt hij tussen Frans en Engels, maar de communicatie is niet fantastisch. Ook tijd en afstand zijn vaag bij hem. Wanneer hij zegt 8u, wordt het eigenlijk half 9. Niemand wist dan ook wat hij bedoelde met “woaterflute”, want zo was het te verstaan wanneer hij het uitsprak. Hij zei tegen Bram “just for pictures” en gokte dat het maar 2 kilometer wandelen was. Eens we vertrokken waren, hadden we al snel door dat dat alweer een slechte gok was. Hij bedoelde een waterval, die uiteindelijk wel mooi was. Nadien wandelde we door een dorpje waar hij ons wat dingen liet zien zoals een speciaal houten slot of een dak dat met warm hout wordt gebouwd als bescherming voor de insecten. Al snel waren we anderhalf uur onderweg. We denken dat hij een extra tour heeft gedaan omdat we zijn voorgestelde wandeling van 5 uren niet wouden doen. Daarom dat hij ons iets extra liet zien zodat hij alles kan tonen. Dit wouden we niet als groep, maar hij deed het met goeie bedoelingen.

De canyon heb ik niet gedaan omdat Mohammed telkens een andere tijdsduur zei. De canyon is ook stevig en als ik niet weet waar ik voor sta, doe ik het liever niet. Ik had ook niet echt zin in een derde dag trekking en de verrassingwandeling van daarvoor deed me niet goed. Ik was niet de enige dus bleef achter met nog andere meisjes.

Bram kondigde al enkele dagen aan dat hij een verrassing voor ons had. Het had niks met eten te maken en was geen activiteit. We wisten dus totaal niet hoe onze dag nog ging verlopen. We werden met z’n allen in zo een busje gedropt, as usual. Plots stopten we bij een héél groot gebouw. We slapen vandaag in het meest chique hotel van de buurt! Dat doet heel goed!

En nu: genieten! Even gezwommen en op zoektocht gegaan naar een ijsje. Ali (man van het hotel) raadde me aan om niet alleen te gaan. Na veel gepruts met de groep ben ik uiteindelijk alleen gegaan met een taxi. Het avontuur begon al toen de taxichauffeur achteruit reed en we met de auto in een struik zaten. Maar ik had mijn ijsje wel!

Normaal gezien sliepen we in een soort van rotskamers met uitzicht, maar door controle moesten die vrij blijven. Daarom kregen we een update naar de suites, wat heel hartelijk ontvangen is. Vanavond de lekkerste tajine gegeten tot nu toe. En geloof me, we aten er al veel. Pressure is high, ik kijk al uit naar het ontbijt. Maar daarvoor plannen Tine en ik nog een ochtendduik.

Advertenties

2 gedachtes over “Woaterflute

  1. Marie ik denk dat ge zand en stenen zult gezien hebben, maar eens lekker slapen in het hotel zal ook deugd doen, De reis zit er bijna op het is echt vlug gegaan we hebben al het een en ander van je reis kunnen mee genieten , ben toch benieuwd om jou verhalen nog te horen. Veel liefs Bonnie.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s