Zou er iemand zijn op Mars?

WOENSDAG 11 JULI:

Het plan was om deze ochtend vroeg te vertrekken om de warmte te ontwijken. Onze gids bracht daar wat verandering in waardoor we maar rond half 9 zijn vertrokken. Vandaag zijn we door een héél mooi deel gewandeld, het leek nogal op Mars. Prachtige rode bergen, niks van toerisme en hier en daar een struikje tijm.

‘S middags aten we bij Nomaden in een grot. Het verschil tussen Berbervolk en Nomaden is dat Berbers vaak in een dorp leven en zeer primitief leven. Nomaden trekken door van plaats naar plaats. Hier aten we bij Nomaden die leven in een grot. Wel niet het hele jaar, maar toch een periode. Thuis klagen we wel eens dat we niet zo veel opslagruimte hebben of gewoon teveel gerief hebben. Maar door in hun “huis” te kijken, was het een eye-opener. Deze mensen leven enkel met hetgeen ze nodig hebben. Jammer dat ze een enkel Berbersdialect spraken waardoor de communicatie moeilijk was. Ik had heel graag even met hen gesproken.

Nadien wandelde we nog een uurtje verder tot de gite. Een ongelofelijk mooie gite, veruit de schoonste tot nu toe. Even gerelaxed met wat Netflix en de avond afgesloten met tajine!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s