Mijn verhaal

Op trot naar

trot, op ~ zijn (uitdr.)

onderweg zijn, op weg zijn

32696715_1713903545370811_1091959718059966464_n

Marie, 20 jaar: de persoon achter dit verhaal en de reden van dit plekje op het internet

Een griet dat houdt van ijsjes, planten, okergeel, regenbogen, hangmatten, zonnebloemen, boeken, eten, zonsopgangen, kunst, rockmuziek en kleedjes.

Naast al mijn bovenstaande liefdes, hou ik enorm van ontdekken. Rugzak aan en vliegtuig op. Dat fancy helicopterritje boven de bewoonde wereld neem ik er graag bij. In de tijd waar lesuren nog bestonden en stoelen verslijten dagelijkse realiteit was, droomde ik van verandering. Ontdekken wat er buiten die schoolmuren allemaal te beleven was. Ambitieus zoals ik was/ben, begon ik met werken. Wat oorspronkelijk bedoeld was voor een scooter, ging nu naar een avontuur. Een onbekend avontuur want wat ik exact wou doen, wist ik nog niet. Zoals de meesten wel weten, ligt mijn gedrevenheid voor een rijbewijs wat ver weg dus het was niet moeilijk om dat op te bergen.

Als mijn hoofd toen een kijkdoos was, werden er de gekste dingen in gevonden. Niet allemaal even realistisch, maar dat is bijzaak. Een week nadat ik trots en opgelucht mijn afstudeerhoedje in de lucht had gegooid, vertrok ik naar Californiรซ. Een rondreis met Joker van 3 weken met een groep onbekenden. Gelachen, gezweet en genoten. Nadien gedroomd over wat ik daar eigenlijk allemaal heb uitgespookt en vooral over welke tripjes er gingen volgen.

In onze lage landen is “van Afrika tot in Amerika, van in de Himalaya tot in de woestijn” wederom bekend. Even low-budget liters muntthee drinken en wandelen in de onbekendste plaatsen. Marokko was een verrassing van jewelste, die met open armen werd ontvangen. De songtekst gaat niet meer verder in op werelddelen, maar ik voeg er voor mezelf wel eentje aan toe. Volgende zomer ga ik op trot naar Aziรซ, Cambodja en Thailand om specifiek te zijn. In de hoop dat mijn liefde voor curry en sojascheuten kan versmelten met de boeddhistische cultuur.

Advertenties