Mijn verhaal

Op trot naar

trot, op ~ zijn (uitdr.)

onderweg zijn, op weg zijn

Marie, 19 jaar: de persoon achter dit verhaal en de reden van dit plekje op het internet

32696715_1713903545370811_1091959718059966464_n
©Loesje.nl

Dat ik niet de stereotiepe 19-jarige vrouw ben, is voor velen al duidelijk. Het dromen naar bestemmingen, dingen die ik wil realiseren, is er al altijd geweest. In 2015 kreeg ik het idee dat ik iets wou doen. Maar echt iets doen, niet mijn geld uitgeven aan een Vespa of aan een loco festival. Noem het een soort van lifecrisis voor 16-jarigen of gewoon streken, wat je zelf wilt. Ik droomde ervan om iets zot te doen wanneer ik was afgestudeerd. Reizen fascineerde me, zeker de gedachte dat we in het kleine België wonen en dat dit niks is tegenover de rest van de wereld. Er is zovéél te zien, we leven als kleine mens in zo een grote wereld. Waarom die kans laten liggen terwijl er massa’s te ontdekken is? Zo gezegd zo gedaan. Alhoewel moet ik er bij zeggen dat het oneindig veel moeite en tijd heeft gekost om het te realiseren. Onbeschrijfelijk veel meer in vergelijking met de tijd waarin jij de zin “zo gezegd zo gedaan” hebt gelezen. Met veel trots vertrok ik juli 2017 naar Californië voor 3 weken met Joker. 19 dagen aan de andere kant van de wereld, met een onbekende groep mensen en vooral een grote portie goesting om erin te vliegen. Of er naar te vliegen, hoe je het zelf wilt bekijken.

Californië was fantastisch, de reis was alles en niets. Het beschrijft het avontuur wat vorige zomer zoveel voorstelde, maar ook bitter weinig voorstelt tegenover alles wat ik nog wil doen. In mijn hoofd  tolt het nog rond van de ideeën en mijn hart verlangt nog naar de zovele bestemmingen. Het doet dromen naar meer eens je weet dat je zoiets groot zelf kunt realiseren. Ik ben nog steeds verbaasd dat het me is gelukt, maar ben potverdikke ook trots. En terecht. De volgende ontdekkingstochten volgden snel. Ik ging naar Marokko met Joker in de zomer van 2018 en deed de Europese jongerenuitwisseling Off the Grid met Karavaan en Erasmus+. Ook dat waren fantastische avonturen. Ik krijg steeds een beter beeld van naar waar ik wil reizen en op welke manier. Nu alleen nog sparen en dan reizen reizen reizen! Nog meer reizen!

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Aan jullie om opnieuw mijn avonturen te volgen, enthousiast te reageren en me liefdevol te stalken met de vraag of ik al geland ben!

Advertenties